Lediga dagar



Igår och idag har varit lediga dagar. Så skönt o ta igen sig lite! De är faktiskt rätt arbetssamt att jobba heltid, o där står vi ju upp och springer runt hela tiden ungefär. De enda man saknar e fikabuffén ;-P

Igår red jag alla 3 grabbarna! Patrik har fått massa energi, urkul =) Fast han larvade sig skitmycket bara för att mobilen ringde i fickan, lite löjligheter har han allt lagt sig till med den gule herren!

Pegasus va precis lika kanon som vanligt, underbara häst! Va ute i skogen med Mia o Hanna. Idag blir det skogen igen, fast en lång runda =D

Pachá e sjövild! Om de är 700 kubik i Fat Boy så är de minst 1000 kubik i Pachá! Alla borde få uppleva att sitta på en vild lusitano, tro mig det är en helhäftig upplevelse! Han e så himla ball! Igårkväll red vi förbi lite andra hästar, då bara piper han till o ruskar på huvudet och laddar på. Det finns hur mycket energi som helst och det känns som att det aldrig tar slut. Man kan nog kalla honom arbetsnarkoman =P

Så just nu består mitt liv mest av hästar och jobb. Men de får va så ett tag. JAg har iallafall ganska roligt, de är ju huvudsaken =)

Happy day!



Idag har faktiskt varit en jättebra dag! De va fullt ös på jobbet, HEEEELA dagen! Har ju vart lön i veckan och dessutom fredag. Smockat med folk och kö typ hela tiden. O jag jobbade ändå från 9-17. Jag va ganska trött när jag kom hem faktiskt. E ju inte van vid att jobba så mycket, från zero till heltid e en viss omställning. Men de är verkligen urkul. Jag trivs som fisken i vattnet =D

Mat färdig och klar när jag återkom hem, eller nästan iallafall, de är inte dåligt o få det nästan serverat. Finns faktiskt vissa fördelar med o bo hemma. I just det här huset är det klart fler fördelar än nackdelar ;-P

Motivationen till o rida va ju inte så där på topp. Åkte ner o prioriterade faktiskt Patrik i första hand. Han måste gå ner i vikt, omgående! Hade en häst varit lika mager som han e fet hade folk bara skrikit rakt ut =S Men de är så obeskrivligt härligt o ha han tebax igen. Han e så älskad! De kändes så hemma och sitta på honom. Dock va han ju bara hälften så bred när han lämnade mig så de tog en stund och vänja sig, Pachá e ju inte heller direkt bred så jag e lite ovan. Vi hade iallafall en trevlig runda. O fast att han e otränad så sitter fortfarande alla skolor och mjukheten och följsamheten är nästan oförändrad, helt otroligt! Vi red ut i skogen, mest powerwalk men lite trav o galopp. O va ju som sagt tvungen o prova lite dressyr längs en grusväg =P Dock har han mer egen bjudning vilket är jättekul =)

Sen gjorde jag min plikt och red min egen häst också. Han e så mysig, idag kändes han dessutom jättefräsch så håll tummarna för oss på tisdag, vi behöver så många tummar så möjligt!

Tror det gjort mig gott att få ett jobb och få hem Patrik. Känns som att jag hittat glädjen och meningen med mitt liv igen. Jag känner mig liksom mer hel. Det är svårt o förklara men sista tiden har jag kännt mig både frustrerad och arg och besviken och ledsen och massa andra känslor. Men det b örjar vända, det börjar ordna upp sig, det är jätteskönt!

Over and out för den här gången!

Gulebusen!



Han e hemma, kan ni fatta det han är HEMMA! Min älskade gula luddponny står just nu i min hage! O han känner igen mig, han kommer ihåg mig o han gnäggar fortfarande på sitt alldeles speciella underbara mullrande vis *love*

Pachá tyckte han va kanonhäftig och alla grabbarna drog en jäkla repa när han släpptes in i sin mitthage. Hine blev trött först, sen bangade Patrik och Pachá som har all ork i världen tyckte ju att fan va ni e tråkiga, beta e överskattat, busa e lajbans! Dumma häst, fattar han inte att han måste va rädd om sitt knä =S Mitt hjärta sitter ju typ klistrat nånstans långt uppe i halsen när han håller på så. Det är inte bra för mina nerver. Fast jag tror dom håller på att härdas. De är ju bara o inse att det inte funkar att linda in dom i bomull. Han e ju faktiskt en häst..... Men men, på tisdag e de ÅB och då vet vi ju mer, förhoppningsvis behöver vi inte återkomma.

Ovan: Dom 3 lyckliga grabbarna grus ;-)

Jobbet fortsatt toppen, energinivån nere på minus efter en lång dag, nu: SÄNGEN!

Go o glá!



För omväxlings skull så känner jag mig faktiskt rätt glad, eller kanske snarare mycket glad! Jag fattar inte att man kan ha så roligt på jobbet. Visst man tröttnar säkerligen efterhand. Men just nu går tiden skitsnabbt och man behöver aldrig bara sitta still o ha inget o göra. Det är änsålänge inget jag tycker e direkt tråkigt, men de kommer väl senare. Dock e de ju utan tvivel roligast o stå i disken och serva kunderna och va glad och trevlig. Och när man har sådana kanontrevliga arbetskamrater så kan man helt enkelt bara ha trevligt =)

Fick antagningsbesked från komvux inför hösten idag också. Såååå typiskt! Naturligtvis har jag kommit in på varenda kurs jag sökt, UTOM den enda som jag behöver! Dom andra e ju bara utfyllnad för o liksom fylla upp studierna till heltid =P Så vi får väl se hur de blir..... Utan den känns de ju lite meningslöst o plugga de andra, men de får väl tiden utvisa, kan ju hända att de blir plats till hösten.

Haha, katten va på krigsstigen ikväll så vi fajtades lite under bordet. Han e för go den där katten. Så gammal and going stronger then ever ;-P Han har alltid vart lite full i fan men nu riktigt spelar de i dom där ögonen. Älskar den dör katten så himla mycket. Han e så sannslöst personlig. De e liksom ingen vanlig katt. Till exempel så kan man ha han inne en natt, man har kanske käkat pizza eller vad sjutton som helst kvällen innan och glömt plocka in resterna efter sig men ALDRIG att han hoppat upp på en bänk och ätit av det eller ens rört det. Han e i en klass för sig. Jag kommer aldrig någonsin hitta en katt som ens i närheten av honom.

Nu ska jag gå o sova, ord och inga visor! Lika bra, imon e en stor dag *love*


En ÄNNU bättre dag!



I belive I can fly, I belive I can touch the sky *angel*

Haha, knappt jag tror de är sant, jag har ett jobb, ett jobb är lika med en lön. Lön e PENGAR, o pengar e allt, eller iallafall nästan! Känner mig nästan rik fastän jag inte jobbat mer än en dag o inte får nån lön förrän om typ en månad ;-p

Iallafall så gick de skitbra, dom tyckte om mig =D

Helt plötsligt känns allt så mycket roligare!

Pegasus o jag har vart o hoppat för Camilla sen efter jobbet. Hon tyckte jag skulle köpa honom ;) Hade jag väl gladeligen gjort också, om jag bara hade letat efter en häst till. Nu ska jag bara ha en så då blir de ju lite svårt. Vill ju inte byta bort helt fantastiska Pachá *love*

Naj, nu ska jag gå o sova! Imon e visserligen en rätt kort dag men upp tidigt o sen fullt ös hemma. På torsdag får jag ju typ tillökning igen.

Nu har jag fullt upp igen, precis som jag vill ha det!

God natt, sov gott o dröm sött! Jag lär ju sova gott iallafall ;-P

En toppendag!



Började lite halvsegt, trött o dan på morgonen, ner o ut med hästen, hem o halvsega framför datorn medan jag funderade på om jag verkligen orkade köra in till stan och köpa en ny rullebär eller om jag skulle skjuta på det några dagar till. Pratade med S och bestämde att vi skulle köra iväg hästarna o rida på cirkusplatsen.

Sen blev det fart på grejjerna! Helt plötsligt hade jag en anställningsintervju! Oh shit, allt gick så fort så jag hann inte ens bli nervös och knappt fatta vad som hände men helt plötsligt så har jag nu heltidsanställning på Maxi =D Hurra, klirr i kassan! Kan det bli bättre liksom. Jag kan fortfarande knappt fatta det själv!

Pachá va skitspänd i blåsten men blev bra på slutet, första passet med en tanke om dressyr sen mitten på april. Man kan säg att vi e lite ringrostiga. Skit i de, man anar vad som finns om han bara blir frisk och håller!

Pegasus plockade fram sin allra största dressyrtrav ikväll och imorgon är det hoppträning, efter jobbet såklart ;)

Nu, SÄNGEN!

Dan efter Midsommar



Jaha, då var midsommarfirandet avklarat! De va blött, de blåste och de va kallt, precis så som de alltid är! Enda fördelen e ju att man vet precis vilka kläder som ska med, regnkläder och tjock tröjja =P

De va iallafall ganska trevligt om än något dött. Alla hade rockat loss på torsdagen så dom va rätt trötta. Men GUUUD vilka båtar folk har! Fattar inte hur dom har råd *skakar på huvudet* Dyra i inköp o för o inte tala om vad det kostar och köra! Hästar framstår som en billig hobby i jämförelse!

För övrigt ökade jag på min joggingrunda igår så nu e de nog nästan 5 km, de är inte dåligt. Fast jag erkänner att jag sprang inte upp för backen och jag va trött när jag va klar, jättetrött ;-)

Idag har jag mest haft det soft, skönt det också ibland. Har städat i min byrå, har massa kläder som jag aldrig använder, dom kaserades. Lyckades till o med slänga tröjjan med älgvarningen på. För o va jag så e de strongt jobbat, jag älskade verkligen min älgvarning. Så om ni ser en ny tröjja med älgvarning på nån gång så tjoa, en sån vill jag ha igen =D

Har plåtat lite på pålle också, han e ett rätt trevligt motiv. Fast ibland e han lite tråkig o vill bara beta, dumma häst, fattar han inte att de inte blir några roliga bilder på en betande häst =P Nu ska han in, sen ska jag typ sova, man sover inte så bra i en båt!

Have a nice rest of the day!

Dan före midsommar!



Jaha, imorn är det Midsommar men vart sjutton tog sommaren vägen? Jo den försvann ju lagom till nu. Så typiskt, men föga förvånande! Att de skulle va högsommar vore ju o hoppas för mycket helt enkelt, men vem vet, de kan ju va bättre imon!

Idag har jag gjort köttbullar, alldeles själv! De är inte dåligt! Dom flesta har till o med rätt form, de är ännu mer faschinerande! Dom blev till o med goda =D Så imon när alla som tycker om sill ska äta sill så ska jag äta köttbullar. Sill e för vuxna, inte för att jag e barn direkt, men kanske inte helt vuxen heller *angel* Jag kan iallafall dricka kaffe utan socker i, visserligen med mjölk men de är en liten vuxenpoäng på de i alla fall!

Nu ska jag bara baka några kakor och göra pastasallad, sen är jag faktiskt redo för morgondagen. Ska ut till Tjärö med några kompisar. De blir förhoppningsvis trevligt och förhoppningsvis inget regn. Jag ska till o med göra en midsommarkrans!

Pegasus va helt fantastisk idag, de är han oftast, men idag va han lite mer fantastisk än han brukar va! På tisdag ska vi nog hoppträna, de ska bli jättekul!

Pachá va lite vild idag. Han vilade ju igår så de va ju ganska väntat faktiskt. Önskar så att vi kunde komma igång med dressyren snart igen, det börjar kännas att det behövs. Börjar bli duktigt trött på våra skogsturer, även om de såklart också kan va mysigt. Va inne o kollade efter nästa träning igår. Ser rätt torrt ut på den fronten, va ingen inplanerad varken juli eller augusti =( Känns nästan som att jag måste hitta en annan tränare, de är ju helt hopplöst o inte få nån kontinuitet i tränandet. Frågan e bara vart jag ska hitta någon, de blir inte lätt =S


Fat Boy 4



O här är han! Det senaste nytillskottet i vår bilpark, en Yamaha Raptor 700 Special Edition, bara namnet Raptor säger ju en hel del ;) Man kan inte annat säg än att den ser grym ut! O om den ser grym ut är det absolut inget mot vad den är att köra! H*lvete va han går!

Idag har Pegasus o jag hoppat igen. Vi va också grymma, riktigt grymma! Hoppade som om vi aldrig gjort annat =D Idag va vi nog upp på ännu högre höjder än första gången. O ju högre han får hoppa ju lyckligare blir han.  Han e verkligen så underbart härlig den hästen!

Pachá har faktiskt fått vila idag, dock har han fått en vän, en Hine. Han blev jätteglad! Han e så söt, säger inte ljud när man ställer en ny häst jämte honom, tycker bara de är jättelajbans och spännande med någon o kolla på. Hine va mer intresserad av mat så det hela slutade med att min häst tittade på medans Hine betade. Så mycket va de för min vilda hingst ;-P

Ikväll gäller de för Sverige! På med tröjjan allihop o hejja järnet! Vi ska vinna vi ska sjunga hela stadion ska gunga!



Ojsan!



Skulle ju va duktig o skriva här helst varje dag tänkte ju, gick visst inte så bra ;-p För övrigt har jag ju inte presenterat mig så bra så slänger in en bild på mig lite sådär i förbifarten!

Har iallafall fullt upp för tillfället, och lite till. Men de är roligt! Igår va jag ute o sprang, herregud vad bra man mår av motion =P Vilken insikt, det tog mig bara 21 år att inse det, de är jäklar inte dåligt! Finns ju gamla människor som fortfarande inte insett det.

Hela helgen har bestått av student, examensfest och kalas. MYCKET tårta med andra ord. Så får försöka springa ordentligt denna veckan så jag blir av med överskottet tills midsommar så jag kan ladda om med lite nytt överskott då =P
Tyvärr blir det inget Öland för mig =( Jättetråkigt men har ingen som vill vakta min vilda hingst och det skulle kännas skit att lämna honom inne i boxen utan nån som helst möjlighet till motion i 4 dar. Så blir de ju ibland, synd bara att de skulle bli just nu =/

Imorn kommer utförlig rapport om dagens nuförvärv, Fat Boy 4, välkommen till familjen =D

Älskade luddkatt!



Muffy, BC, the one and only! <3


Idag, torsdag, en rätt bra torsdag!



Idag har jag o syster varit o kollat in CityGross i K-krona. För den som undrar så va de en STOOOOR besvikelse! Hade ju trott att dom skulle ha lite häst och hundartiklar men nä! Mat för hela slanten, urkul verkligen *muttrar lite* Fast Iofs e de ju bra för ekonomin att de va en mataffär.

Köpte 6 st mango, 20 kr för allihop, BILLIGT! Och en Daim Skogsbär. Oroa er inte, ni har inte missat nåt! Den luktar illa men smakar ungefär som den vanliga = en totalt meningslös idé!

Kände att jag varit lite dålig på o umgås med min häst sista tiden, har liksom vart lite nere över hela situationen men nu känns de lite bättre igen! Fast de känns LÅNGT til den 1:e juli, önskar de kunde va imon............... Ska bli så skönt o få veta vad dom tror o hur de är med honom. Man e ju helt fixerad! Tycker han ser halt ut hela tiden, eller iallafall lite oren, o ibland låter de lite som otakt. Tror ni man kan söka för de?? Jag skulle nog behöva de, sen behöver jag ett piller som tar bort dom oroskänslorna o låter mig njuta av min underbara häst istället!

Känns iallafall som att de Back on Track-knäskyddet han fick hjälper mot gallan. Den har faktiskt blivit en liten aning mindre......

Igår fick ha gå en stund i stora hagen o beta lite, han kan ju behöva lite gräs, finns ju inget kvar i hans 16*16m ruta längre. Igår gick de toppen, han va helt cool. Idag va de 2 tuggor sen fullt ös medvetslös! Matte hade hjärtat nånstans uppe mellan öronen och såg bara hur knäet blev större och större och allt inuti blev till molekyler =S Fick dock stopp på han kvickt så förhoppningsvis pajjade han inget. Men jag kan ju inte för alltid ha honom i en liten sjukhage. Men de spelar ju ingen roll när jag släpper han så kommer han ju någon gång börja röjja. O om jag inte är där o stoppar han, va händer då liksom?!

Nu ska jag snart fixa klart min tredje tårta för idag, den står ute i köket på svalning ;-p

Jag tycker verkligen de är superkul o baka o garnera tårtor men de är tur jag inte gör de varje dag för de blir ingen struktur på mitt ätande dom dagarna. Blir bara massa kaksmet och smält choklad och småätande. Måste ta tag i det här nu igen. Ett tag va jag jätteduktig o åt inte massa snask o kakor men nu börjar de slå över för mycket åt de hållet igen. Fy skäms!


Vi e svenska fans allihopa!

Precis hemkommen från fortbollsfesten =D Jättetrevligt, verkligen! Fick dock sitta inne på Natti istället för på terassen för vädret va lite opålitligt. Men de va skönt, de va kallt ute ;-P

Först hade vi fotbollstunering. Spelade 5*10 min. Kan säg att trots min löpträning så va jag trött! Så under EM-matchen sen så va alla rejält trötta och tysta. De va inget dsrag alls. Man orkade inte annat än o titta på matchen.

Fotboll va faktiskt riktigt kul! O som vanligt vill jag enligt stundens upplevelse börja spela. Va likadant när jag började kolla på hockey. Men de är bara o inse, jag e för gammal för o göra nåt annat än o spela för nöjes skull =P

Over and out för idag, jag e helt färdig! ;-P


Lite ledsen idag



Idag har de varit lite tufft. Har pratat med Vet. om Pachás galla. Han tyckte jag skulle fortsäta sätta igång honom o höra av mig igen om han blev halt. Suck, jag kan inte riktigt släppa det ändå faktiskt. Fortsätter iallafall kyla den o så ska han få en Back On Track o ha på sig på knäet. Vi hade verkligen en spännande runda idag, not! Först hade vi en diskussion om hurvida man kunde stå still medan bilarna passerade eller om man var tvungen att piaffera. Tillslut kom vi fram till, efter viss övertalning från min sida, att man kunde stå still. Mycket bra =)

Sen skulle vi kyla knäet i havet, de va ju en mycket dum idé, sanden som va på stranden hade ju faktiskt en annan färg än den på vägen! Återigen, efter viss övertalning så kom i vi över stranden o sen typ rakt ut i vattnet. Bada va ju urkul. Dah, ibland har han inte så högt IQ, eller också e han bara på krigsstigen för att han har tråkigt =/

Sen gick jag hem o grät lite över att inget blev som planerat. Vi skulle ju träna och tävla ihop, inte ut och skritta i gud vet hur många månader. Just nu känns de inte så himla ljust. De känns faktiskt ganska tungt....... Jag vill ju inte ha en skogsmulle, jag vill ha en dressyrhäst!

Ikväll var det återigen hoppning med Pegasus. Denna gången gick de inte alls så bra som förra veckan. Men så va jag ju inte alls så taggad efter mitt lilla bryt om min egen häst heller. Vi skyller på det o önskar oss bättre lycka nästa gång!

Har solat lite också. Fick fin färg på magen och på ryggen, men missade sidorna, de ser lite B ut faktiskt ;-P

Nu e jag typ dödstrött så nu ska jag sova! God natt på er andra också!

Fullt ös!



Idag har jag hunnit med mycket. E faktiskt riktigt imponerad över mig själv ;)

Först ridit på Pachá. Han e lätt o göra lycklig den hästen, de är bara o ut o rida lite med han så blir han toppenglad! Fast jisses vad jag saknar o dressyra med han. Hoppas verkligen han blir bra snart så vi kan få komma igång igen..... Gallan e oförändrad, kylde den typ 10 min med vattenslangen. Sen vattnade jag hovarna. Dom e helt snustorra, kan ju inte va mycket till flexibilitet i dom när dom e så. Måste helt enkelt fixas =) Han har fått ny müsli också, den luktar jättegott, ägande några minuter åt o lukta på den och konstaterade att om jag va häst skulle jag vilja ha sån o äta ;-)

Nu e ju inte jag häst. Så min lunch bestog istället av 2 chokladmuffins, 2 marabourutor och en Tuttifruttiglass. Nyttigt? Knappast, men de va gott! Ibland, rätt ofta, behöver man ju unna sig något *angel*

Sen longerade vi Linns knashäst. Nu va de ju ett tag sen men han blir nog bra tillslut. Han e ju iallafall ganska klyftig när han vill =)

Pegasus va helt fantastiskt idag! Ojoj vad jag önskar att han kunde få bli min. Han e så himla positiv och lättsam att rida och ha o göra med. Förra veckan när vi hoppade så hoppade vi hinder jag aldrig någonsin trodde jag skulle våga hoppa. han inger mig jättebra självförtroende i hoppningen o han e jättehärlig i dressyren. Han e helt klart en häst för mig *drömmer lite till*

Haha, yes, idag ingen måling! Fast å andra sidan att inte måla idag innebär att man får göra de nån annan dag. Sånt e livet!

Sen har jag dansat lite på dansamattan. Nu börjar jag faktiskt bli ganska bra till o med på standardnivån. Dock e vi bara på ca 140 BPM där än så länge. De går JÄKLIGT fort när man kommer upp på 170 BPM o de är halvslag, tro mig!

Nu e de städtajm, tråkigt, men lönande.

Soft lördag!



Idag har jag bara tagit de lugnt, utom i morse. Då va jag o sis ute på vår 3,4 km långa löparrunda. Flåset blir bättre för varje gång o idag, sprang hela vägen i hyffsat bra tempo faktiskt. Fotbollsfest på tisdag, måste ju komma i form tills dess. Sen gäller de bara o behålla formen också.

Gallan på Pachás knä har kommit tillbaka, typ större än nånsin =S Tänkte ringa på måndag o konferera med Vet. om jag ska bekymra mig om det eller acceptera det fram till ÅB. Usch just nu e jag bekymrad. Mycket bekymrad och orolig. Dock e han jättepigg och jag kan absolut inte känna någon hälta.........

Det största bekymret vid ridning, förutom att han e lite laddad, e att han e helt vansinnig på flygfäna! Kan inte ens rida i skogen. Han blir helt crazy då =(

Målat huset har jag gjort också, inte mycket kvar nu. Tack gode gud för det! Jag gillar inte o måla, de e tråkigt =P

Nu ska jag softa bort resten av kvällen också, troligtvis framför tv:n eller här, den som lever får se.

Snart e de Midsommar =D

Efter många om o men.......

så fanns det en adress till mig också =D

Den här gången e tanken att jag faktiskt ska försöka va lite aktiv och uppdatera med jämna mellanrum. Va ju lite dåligt med det sist =P

RSS 2.0