Gott slut, gott nytt!

Ett år har gått. Så fort! Fattar inte att tiden går så fort som den faktiskt gör.

Mycket har hänt. Jag har fått ett jobb. Och inte vilket som helst, utan ett där jag trivs och har roligt! Och där någon faktiskt uppskattar det jag gör och inte bara gnäller hela tiden!

Jag har haft möjligheten att få han min älskade Patrik ännu ett litet tag innan det var dax för honom att vandra vidare mot Stockholmstrakten. Han e djupt saknad. Min vackra gula kommer alltid att hålla en alldeles egen jättestor plats i mitt hjärta!



Pachá har varit skadad större delen av tiden kan väl sig. Men vi har kommit närmare varandra. Jag känner äntligen att jag kan släppa in honom till mig och verkligen våga tycka om honom. Tror mycket ligger i att han var som en fantastisk dröm som blev sann jättesnabbt, sen blev han skadad och jag blev rädd att drömmen skulle sluta ganska illa. De är ju fortfarande långt ifrån säkert att vi tar oss igenom de här tillsammans, men just nu har vi ROLIGT! Han visar mer och mer av sin fantastiska personlighet varje dag och man kan bara bli glad när man är med honom. För han är bara glad, hela tiden, de finns inget i världen som han anser att han behöver bekymra sig om. Tänk om en annan hade lite mer av hans tänk. Vad undervart livet skulle vara ;)

Han är så himla fantastisk och jag är glad för varje stund jag får tillsammans med honom. Jag hoppas att vårat 2009 kommer att vara fyllt av massa roliga saker och mindre veterinärbesök.



Jag har förlorat min underbara kissekatt. Det gjorde ont, och gör fortfarande. Känns så ofattbart att han är borta. Om jag fick önska en sak åter så skulle det vara att få tillbaka honom. Det gick så snabbt alltihop. Jag var inte förberedd alls, han blev så hastigt akut sjuk att jag inte hann förbereda mig. Jag tror aldrig jag gråtit så mycket eller kännt mig så ensam som den dagen. Katthimlen fick ta emot en mäktig röd katt, min katt. Gone but not forgotten.....



Annars har det varit ett bra år. Jag önskar min familj och mina vänner ett jättegott nytt år och hoppas att ni alla vet vad ni betyder!

HAPPY NEW YEAR!!!!!

GOD JUL!

Från mig o min Pachá! Hoppas att alla andra också får en trevlig dag med mycket god mat och massa kuliga paket =)

Syster och jag, juleklädda som få ;)




Imorgon e de julafton!

Har haft många dagars jobb på raken nu, men idag va den sista o nu e de äntligen lite skön ledighet i 2 dagar. Massa tomtegröt och förhoppningsvis nån liten julklapp =)

Har invigt julen med att äta tomtegröt ikväll, himla gott. Det finns egentligen 3 rätter jag tycker lite mer om än alla andra, tomtegröt, pannkakor och köttfärssås o spaghetti. De går helt enkelt alltid ner!

Nu ikväll har jag o Kitty varit hos den vilda valacken. Har lite dåligt samvete för honom då han fått komma lite i andra hand dom senaste dagarna då jag jobbat mycket o varit rätt trött. Men idag fick han massor med uppmärksamhet och en hel del VÄÄÄÄÄLDIGT uppskattad massage av K. Så fort hon lämnade honom för o rengöra borsten från allt fällhår så påminde han tydligt om att de va minsann INTE upskattat. Så de va bara att fortsätta. Sen fick hon för sig att använda de mjuka fåret att putsa på han med. Men enligt hans mening e får för mesiga kusar och blev lite putt över den alldeles för milda putsningen =P

Sen fick han gå lite i longen. Han uppför sig hyffsat större delen av tiden men sen rätt va de är så får han ett fullständigt idiotryck rent ut sagt! De finns en anledning att man hellre motionerar honom från marken än uppsuttet just nu......... Ni kan ju själva avgöra, e ni sugna bjuder vi gärna på en provtur ;)









Almost christmas!



De är verkligen julafton om 2 dagar. Imon e de nattöppet i stan så då blir de väl en vända in dit, sen e de bara 1 dag kvar. Min julstämmning e typ på minus. De spelar alldeles för lite julmusik på radion och de är inga minusgrader eller snö eller någonting. Eller så är de helt enketl så att ju mer vuxen man blir ju mindre julstämning blir de......

Idag har varit en effektiv dag. Först jobbat, sen tränat, sen rastat hästen lite. Han va på ett strålande humör. Skulle egentligen låtit han vila men frågade sis om hon ville följa med o se på han lite i linan. Jag förvarnade henne om att de skulle bli en upplevelse, de blev de! Jisses va de hästne har energi. Jag har helt seriöst aldrig mött något så energiskt i hela mitt liv. Dessutom e han alltid glad, skitglad. Finns verkligne inget som bekymmrar honom. Önskar en annan kunde ha lite av hans energi o livsglädje. O allt de trots att han nästan stått konstan på box sedan 6:e maj! En annan hade ju tappat gnistan för länge sen.

De är åtminstone alltid en upplevelse att umgås med honom, han ger vardagen lite guldkant =)


D-Day!



Idag var den stora dagen!

De gick faktiskt ganska hyffsat! Han va initialt ohalt, inte böjöm, men hade en viss böjprovsreaktion. Dock värmde de ur efter 7-8 steg o sen va han ren på tillbakavägen.

Han e så söt när vi springer i löpargången. Han vet precis att han ska trava, o han älskar de ;) När vi ska vända börjar han trava innan jag hunnit börja springa =P

Till skillnad från en annan häst där de fick va 2 man som sprang bakom hästen för o få den att trava.......

Fanns en liten böjprovsreaktion vänster bak, fanns dock inget på röntgen vilket var väldigt skönt. Fanns en viss oro för spatt men som tur var så, nej, inga förändringar =)

Så nu ska han gå ut i en minihage och ridas 60 min varav 8 min trav. Risken finns dock att han tycker de är väl kul i minihagen, men nu är de slut på bomullen så att säga. Man kan ju inte behandla dom som porslin resten av livet. Han måste ju börja göra något vettigt som vet. sa.

Så nu håller vi bara tummarna för att han håller sig hyffsat på mattan och han e bättre tills nästa ÅB i slutet på januari!

Imorgon gäller det



Jag och Pacha ska på återbesök i Löberöd. Usch, jag e verkligen sjuuuukt nervös! Vad sjutton ska jag göra om han inte e bättre? Känns som att jag gjort allt jag kunnat.

Magkänslan e inte ett dugg bra, de gör ju inte de hela bättre. Eller också så förbereder jag mig bara på de värsta för att då kan de iallafall bara bli bättre.

Känner att jag inte riktigt orkat jobba så mycket med mig själv som jag borde sista veckan på grund av all oro för detta återbesöket. Får försöka bättra mig med det efter imorgon.

Har iallafall vart nere på gymmet idag och fått mitt personliga träningspass. Lämpligt va 2-3 pass i veckan, vilket faktiskt känns rätt lagom, mer har jag inte tid med. MINST 1 pass dock, de fick jag bara inte mygla mig ur ;P

Hästen e tvättad och fikar nog på sin kvällsmat nu, han trivs super på rönninge o idag har han stått hela dagen jämte sin svarta polare som va på tillfälligt besök =)

Nu ska jag sova, gonatt mina vänner!

Massa massage!



Idag har jag, för första gången i mitt liv, fått massage. På riktigt. Va kanske en liten aning spänd i början, jag har aldrig gått innan för jag har inte riktigt vetat om jag skulle uppskatta att en helt främmande människa knådade min stackars mörbultade rygg.

Men hursom så råkade jag få en massagetid idag bara för att någon annan glömde sin. Ibland ska man ha tur! De va dock väldigt skönt, efter en stund, o min rygg sa bara "Tack gode gud för detta, det var välbehövligt!" Så kommer säkert gå fler gånger så ryggen kanske håller sig lite fräschare. På en del ställen va de bara stenhårt. O bara så ni vet, de gjorde skitont o bli av med de hårda, smärta ;)

Sen va jag o hästapållen ute på powerwalk i brunnsparken. De är rätt mörkt på kvällen o den enda katastrofen var när vi höll på o bli överkörda av en cyklist. De va ett mörkt kurvigt parti o cyklen hade brant nerförsbacke så han hade ju rätt bra fart. Jag va ju inte heller så direkt uppmärksam, sprang o glodde snett bakåt på hästen *angel*. Aja, trevligt hade vi större delen av rundan, mörkret till trots och sedan fick han lite massage också. Han tyckte om de från början, han e väldigt tydlig med vad han uppskattar måste jag ju säg.

Nu har jag glott på "Bonde söker fru". De börjar ju bli riktigt spännande de här, Mycket intressant o se om dom väljer som man tror, hoppas o tycker av de lilla man sett på tv. En del folk i programmet kan man ju lätt bli lite smått irriterad på om man känner för de =P

Nu sängen! Sov gott igelkott!

Otroligt men sant!



Jag har skrivit in mig på gymmet, haha, de ni! Så nu ska jag bli fit! Jättefit ;) Va o tog ett pass med en kompis från jobbet o de va skitkul! Körde första 15 min på nån stavcykelgrej, blev ju till o med svettig, o sen körde vi en runda blandad styrka o sen gick vi ner o provade lite olika prylar där nere. Så nästa måndag ska jag gå dit o få ett specialprogram bara för mig så jag vet hur jag på bästa sätt ska göra för att de ska bli som jag vill ha det.

Sen har jag o hästen roat oss i ridhuset, han ser så lugn o fin ut när han står o blir fixad. Sen är det som att trycka på en knapp när man lämnar stallet. Högst på min önskelista till tomten står att veterinären ska säg att han e frisk när jag ska ner nästa tisdag. Jag vill släppa ut honom i hagen igen o kunna fundera på att långsamt få sätta igång honom.

Jaja, vi får la se på tisdag om jag varit tillräckligt snäll i år eller om jag får trycka i mig lite fler pepparkakor tills nästa jul. Undrar om de går lika bra med deg? De är ju 100 gr godare än färdigbakade =P

Naj, nu ska jag försöka sova. Sovproblemet vill inte riktigt ge med sig. De börjar bli lite jobbigt faktiskt!

Allting flyter på!



De är ungefär så de är just nu. De går i en hiskelig fart, på 15 dagar haf jag haft en ledig dag, de va förra tisdagen. Imon e jag för omväxlings skull ledig igen. Ska bli jätteskönt!

Jag saknar min sportponny, jättemycket. Mycket mer denna gången än sist jag sålde honom. Allting bara komm tillbaka. Han kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta. Han hjälpte mig så enormt mycket när jag va som sjukast. Utan honom vette sjutton hur de hade gått faktiskt. Tur att jag vet att han har det bra. Tror jag ska välja ut en bra bild på honom och förstora och hänga på väggen. Numer går det inte en dag utan att jag tänker på honom. Den underbara gula <3

Jag och en kompis från jobbet ska ner o inviga mig på gymmet. De ska bli jättekul! Hoppas kunna gå dit några gånger i veckan iallafall. Får ta så mycket jag hinner och orkar, känns som att jag får prioritera jobbet först, sen hästen o sen eventuellt mig själv om jag hinner med det.

Mitt största problem e nog egentligen att prioritera mig själv, men nu har jag ju återupptagit jobbet med att lära mig göra de, så kanske att jag blir normal någon gång också. Man kan ju alltid hoppas ;P

Idag så red jag på min fina häst för första gången på 2 veckor, att tiden bara kan gå så himla fort! De gick iallafall tillfredställande bra, fast hade matat honom med lite sedalin för säkerhets skull. Jag har liksom inte råd att åka i backen så jag blir sjukskriven just nu. Han fick några ryck, men inte så farligt o i slutet gick de faktiskt rätt bra. Fast vi skippade traven =P

Nu ska jag snart äta o kolla på ytterligare ett avsnitt av Svensson Svensson. Gustav har många kloka ord man kan ta lärdom av, hehe ;P

Ajaj Kapten!



För omväxling skull en bild på mig ;)

Pållemann och jag. Vi har vårat hörn i stallet o sköter oss bäst vi vill där borta. Vill vi va sociala vandrar vi bara bort o e de. Trodde de skulle bli lite ensamt där borta, men tycker de är rätt lagom faktiskt. Inte så mycket spring utanför hans box hela tiden heller. För hans skull e de super så han kan fokusera på o äta. Naturligtvis har han tappat lite efter operationen, så nu e han på uppgödning. Går ju dock inte så himla bra när han inte vill äta nåt grovfoder =S

Jag blir bara mer o mer kär i min häst. Jag börjar verkligen tycka om honom, riktigt mycket. Han e så personlig o har en sådan attityd och talar om rakt ut vad han tycker och tänker. Ibland e han rent ut sagt skitjobbig på grund av det, men ju mer vi lär oss att jobba ihop, ju roligare har vi, o istället för o tycka han e jobbig börjar jag tycka en del av hans hyss e helt ok. Även om jag vill ha en väluppfostrad häst så måste den ju ändå ha lite frihet o sålänge han inte blir farlig eller skadar sig själv eller andra så kan han faktiskt få ha kvar sina rävar bakom öronen =D Jag börjar tycka om dom.

Så änsålänge e jag fullt tillfreds med beslutet att kastrera. Vi får se vad dom säger på kliniken den 16:e när vi ska på återbesök om knäet. Tycker han ser rätt fräsch ut när jag vandrar med han och gallan e nu på väg neråt igen, så man kan ju alltid hoppas!

Idag har han vart o fått nya skor, blev som vanligt himla bra =) Så skönt att inte behöva oroa sig för om det är bra eller dåligt utan bara kunna känna att jag litar på min hovslagare. Värt både dom 10 milen och varenda öre.


RSS 2.0