Det bara rullar!

Så var första dagen på en ny vecka avklarad. Och jag måste tillstå att jag tycker att det varit en mycket lyckad dag!

Började med att måla alla golv- och taklister. Tjusigt gråa är de nu, samma färg som taket i rummet. Det var ju iallafall lite vårigt väder ute så bestämde mig för att gå ut och vårstäda bilen invändigt. Och ojojoj vad det behövdes! Jisses, det är ju nästan pinsamt att den vackra blå faran fått förfalla så hela vintern, mycket fy på mig för det! Nu är den iallafall skinande ren inuti, bara utsidan kvar. Kanske att det blir imorgon förmiddags projekt....

Sedan fick jag ett litet meddelande från Linn som undrade om jag var sugen på promenad med hennes nya sambo. Självklart! En promenad i skogen är väl aldrig fel. Särskilt inte med störtcharmig vovve och trevligt sällskap! Sedan blev de en check i hennes nya bostad och en kopp kaffe o massa prat. Hade hur trevligt som helst! =D

Under promenaden fick jag ett litet sms om att mitt paket anlänt till OKQ8. Tjohoo! Min SADEL hade kommit! Pachabus ska ju konvertera till hopphäst varannan tisdag och måste då självklart utrustas för sitt nya kall! Så nu ska förhoppningsvis piloten sitta bättre över de enorma höjder vi ska ta oss över! Kanske att vi innan säsongen är slut till och med vågat oss på att styra runt på en lite klubbhoppning =P

På kvällen blev det dags för dressyrträning för I.M. Han var knappast i högform, vilket jag kan tycka var super för då får jag ju verkligen möjlighet att visa mitt problem. Vi fick iallafall många tips och råd om hur vi skulle fortsätta. Jag lovar att jag aldrig suttit på en slingrigare häst. Herregud den är ju påväg precis överallt samtidigt känns de som! Men skönt iallafall att hon inte tyckte att det var katastrof. Så nu är det fokus på mjuk och rund med eftergiven rygg som gäller. Med lite ordning på grunden kan vi nog snart jobba på att bygga huset på höjden också!

Avslutade kvällen med Pizza, Mmmmm så gott! Nu bedtime! Sweet dreams!


Dags för helg!



Idag har jag jobbat min "sista" dag festköket, känns lite tråkigt måste jag säg! Vi har så himla roligt ihop där bakom disken. Men man kan inte få allt, det är ju trots allt bageriet som ör min stora passion eller hur man nu ska uttrycka det.

Så från och med på måndag när vårat nya schema träder i kraft så kommer jag nästan uteslutande att bli bagare/konditor =)

Nu verkar de ju som om vintern har återkommit, jättekul verkligen, NOT!!! De snöade idag, usch det fick mig att vilja kräkas! Det va ju "vårigt" för några dagar sedan, varför kan de inte bara fortsätta i samma anda. Jag vill ha barmark, gräs och solsken! Men men de kommer väl när tiden är mogen för det!

Pachá har ju gått ordentligt några dagar och känslan blir bara bättre och bättre. Det är så roligt att jobba med honom när vi har detta "flowet" som vi är inne i nu. Gäller bara att försöka komma ihåg det på de dåliga dagarna också. Är dock mycket nöjd med mitt sätt att lösa de senaste ridpassen då jag lyckats med att se varje nytt pass utan att fokusera på var vi slutade igår. För att vara mig så är det en enorm bedrift med tanke på att mitt största problem är att vara här och nu. Antingen fokuserar jag på problem som eventuellt kan komma och jobbar för att undvika att det blir problem. Eller så ältar jag hela tiden de fel och brister jag tycker att vi hör o fokuserar 150% på det istället för att se de framsteg och bra saker vi faktiskt gör.

Så det är kanske inte så konstigt att både hästen och jag blir mer nöjda och harmoniska när jag kan berömma oss och säga att "De här gjorde vi verkligen bra!".

Jag hade nog helt enkelt inte klarat mig utan honom. Han ger så otroligt mycket glädje och mening till mitt liv. Bara känslan av att oavsett vad det är för dag och vad andra än tycker, så finns det alltid någon som är glad att se mig. Och att få se honom och umgås med honom gör att allt annat försvinner och blir betydelselöst för en stund.

Idag tyckte jag han behövde vila sin kropp efter 3 st ganska rejäla ridpass. Så idag la vi fokus på att träna frihetsdressyr. Som kanske inte riktigt är helt frihetsdressyr än efter som han får vara kopplad. Lite svårt att ha lös häst i ett ridhus där de inte finns någon dörr utan bara ett stort hål i väggen där man inte kan stänga =P Hursomhelst så gick de helt kanon! Han bugar numer klockrent utan att jag behöver hjälpa honom med benet alls. Den spanska skritten sitter nog snart också. Han kommer på inkallning och byter varv jättefint. Blir så stolt över honom =D Haha, lite charmig e han dock, hade skurit ett antal äpplen i bitar för att ha som godis. Mmmm, jättegott tyckte han, tills helt plötsligt när herrn tyckte att nä, usch fy så äckligt, de där tänker jag INTE äta. Hade de varit Patrik hade han ALDRIG spottat ut det! Det enda den luddponnyn spottade ut var banan ;P

Ikväll är de grillkväll och familjekväll med Gustafssons och Pearssons. Nice nice!

I helgen är de ledigt för min del. Imon blir de nog lite tapetnedrivning och såklart en tur till Pacha. På kvällen är vi bortbjudna och på söndag ska vi på vår första dressyrträning inför lagallsvenskan! Kan nog bli en riktig kanonhelg =D


En helt vanlig Onsdag

Sista jobbdagen för sista 10-dagarsperioden. På måndag börjar nya schemat och då blir de bara 8 dagar på rad. Ska bli grymt skönt!

Än sålänge idag har jag jobbat, blev 7-13 istället för 9-15. Måste ju lära mig bake-offen nu eftersom jag ska baka bröd på torsdagsmorgonarna (haha, fulstavning kallas de, men budskapet framgår ju iallafall). Så jag och praktikanten bakade bröd. Hon va lärare o jag elev. Mycket trevligt hade vi. Snart är ju dessutom vårt nya bageri klart. Ni anar inte hur skönt de kommer bli att få större plats. Att hela tiden kunna ha kavlingsmaskinen i nerfällt läge och att ha mer än en arbetsbänk. Tror egentligen inte de går o föreställa sig den minimala plats vi jobbar på just nu utan att ha sett det med egna ögon!

Nu snart ska jag hämta L så ska vi åka till pållemannen och rida lite. Urkul att ha lite sällskap och min fantastiska grabb charmade henne fullständigt första gången hon var med. Men de är ju inte så konstigt, han e ju klart en speciell man! Den mest speciella jag någonsin mött!

Igår va han ju dock en aning överladdad, visserligen har jag bara mig själv att skylla eftersom jag lät han vila lördag, skrittade söndag och vilade honom i måndags. Det är ju liksom att be om överladdad lusitano nästa gång man sitter upp. Så det resulterade i laddad, spänd häst som la av världens jäkla brall när vi galopperade i paddocken. Så de va bara o låta han galoppera under lite mer ordnade former tills han kände sig lite rastad och tyckte att "ok, nu e jag redo för lite jobb!" På slutet sen var han hur mjuk och rund o fin som helst. =)

Idag hoppas vi på att han sansat sig lite och uppför sig från sin bästa sida igen och inte drumlar sig!

I övrigt så börjar det verkligen kännas att det är vår på gång. Visserligen e de ju mulet idag, men ett antal dagar nu har det ju varit SOL faktiskt! Dessutom e de ju ljust mycket mycket längre på kvällen. Fast de är ju fortfarande j*vligt kallt ute!


Fredagsmys!

Så var det fredag igen, herregud vad veckorna går fort! Tiden bara rasar iväg!

Imorn har jag tagit ledigt, otroligt skönt ska de bli. Antagligen blir de en liten tripp till Kallekrona för o spana in lite tapeter, eller så spanar jag i Ronneby o sprar trippen till början på nästa vecka. Nya tapeter ska de iallafall bli, mest troligt svarta med nån tjusig fondvägg på ena sidan rummet. Jag önskar randiga tapeter, med "liggande" ränder, men de verkar vara väldigt ute just nu, alla ränder jag hittar går nerifrån o upp. Typiskt, bara för att jag för en gång skull vet exakt vad jag vill ha så går de säkert inte o få tag i =P

Pacha och jag har varit i ridhuset både igår och idag. Min fantastiska häst blir bara mer o mer fantastisk för varje ridpass, de börjar verkligen lossna o han blir så himla rund o fin o härlig att rida =D Älskade lilla luddhäst, fattar fortfarande inte att han är min!

Ikväll har vi premiärgrillat för i år. Mumsigt värre måste jag ju säg! I vår familj grillar man inte efter årstid, man grillar när man känner för de ;P Massa goda grönsakstillbehör o blå bands sagolika bearnaisesås till, Mmmmm!

Hagbild på världens underverk nr 1!

Snart vår!

Idag har det varit ett alldeles underbart väder ute. Strålande solsken! Man blir genast så mycket piggare när de blir lite ljusare. Och nu märks det verkligen att det är ljust längre och längre för var dag som går. Tänk, snart är det VÅR!!! Så underbart det ska bli!

Känns även som att jag återigen börjar hitta glädjen och lyckan igen. Har varit ett tag nu när det bara gått utför. Jag har mest varit ledsen och arg och lättirriterad. Känner mig rätt hemsk och tycker rätt synd om de stackare som varit i min närhet =( Har verkligen varit en riktigt låg period ett tag nu. Så det känns underbart att det börjar vända!

Även med hästen börjar det gå bättre och jag börjar hitta tillbaka till känslan och till den röda tråd som jag haft att följa förrut men som verkar ha gått av. Nu har jag dock hittat ändarna och sakta men säkert börjat på att få de att fästa samman igen. Har anmält mig till en kurs för den fantastiska Hanna som jag red för när jag var på praktik på Gotland för många år sedan. Det är visserligen inte förrän i slutet på Maj, men bara känslan av att få träffa henne igen och få en knuff i rätt riktning och lite hjälp att knyta ihop min tråd igen gör att de känns bra =)

Så senaste veckan har jag och P mer o mer återgått till den träning jag höll på med för några år sedan, men sen råkat "tappa bort" någonstans på vägen. Och vilken förändring vi har gjort, de här känns bara så himla bra =D

I söndags var jag o moster på bio. Mycket mycket trevligt att göra något tillsammans med henne. Jag gillar verkligen min moster!

Dessutom har jag en helt fantastisk familj, det borde man tänka på oftare. Vilken otrolig tur jag haft som hamnade i just den familjen jag gjorde! Så mycket roligt vi har tillsammans, så många skratt och så mycket galna saker vi gör. Man kan ju välja sina vänner, men familjen blir man ju "tilldelad". Jag kunde inte blivit tilldelad en mer underbar familj än den jag fick!

Här kommer lite bilder från dagens ridpass.....







RSS 2.0